Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Podvedený invalid: Obrali ma o 1 200 eur
Zdielať na

Podvedený invalid: Obrali ma o 1 200 eur

BARDEJOV / Invalid, ktorý dostal od sociálneho úradu peniaze na rekonštrukciu kúpelne, ich bude musieť vrátiť, hoci nič neurobil. To ale ani majster, ktorý si peniaze od neho zobral a prácu nedokončil.

Nedokončil prácu

Za kúpeľňu, prispôsobenú pre invalida, zaplatili 1 200 eur. Peňazí už niet a práca nie je dokončená. Pani Helena dúfala, že svojho imobilného manžela bude praktickejšie umývať. No teraz ho umýva akurát vodou z lavóra.

Po tom, ako dostala dotáciu od sociálneho úradu, zavolala si majstra a dala mu zálohu. Ten sa pustil do práce. Jedného dňa sa však odmlčal. Pani Helena sa mu už nevie dovolať a nepodarilo sa to ani nám. "Je to jedna hnusná hyena," hovorí poškodená Helena Pritoková.

Akoby sa nič nestalo

Navyše kúpeľňu prerobil tak, že je pre imobilného muža nepoužiteľná. Podlahu zdvihol o 10 centimetrov, nehovoriac o tom že chýbajú držadlá a nedajú sa ani zatvoriť dvere.

"Keď sa sprchujem, vodu mám až v kuchyni," hovorí pani Helena Pritoková. Postihnutého manžela musí umývať v kuchyni. Pani Helena zaplatila zálohu z peňazí, ktoré dostala. Každým dňom môžu prísť zo sociálneho úradu na kolaudáciu. No kúpeľňa je stále nedokončená. Navyše pani Helena nemá za materiál a práce ani faktúru, takže akoby sa ani nič neurobilo. 

Peniaze musí vrátiť

Onedlho jej končí lehota na vyúčtovanie. Čo oficiálne neminula, bude musieť úradu vrátiť. "V prípade, že úpravy neboli realizované v celom rozsahu, bude povinná pomernú časť úradu vrátiť," uviedol Oliver Slošarčík, hovorca Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Bardejove.

Pani Helena je rozhodnutá na majstra podať aj trestné oznámenie, teraz ale netuší, odkiaľ zoberie peniaze na vrátenie dotácie úradu. Ten sľubuje ústretovosť. "Budem si musieť zobrať pôžičku," hovorí nešťastná majiteľka bytu.

"Úrad určite vyjde v ústrety pri splátkovom kalendári, alebo hľadaní iných riešení," uviedol Oliver Slošarčík, hovorca Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Bardejove. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy